Vybavenie na záhradu: Tieto veci vám ušetria čas a uľahčia život!

Radi neustále zveľaďujete svoju záhradu a hľadáte spôsoby, ako ešte viac skrášliť váš pozemok? Potom sa určite nezaobídete bez kvalitného vybavenia. Poradíme vám, ktoré praktické riešenia a doplnky sa oplatí využívať.

Základom pre správny rast okrasných či úžitkových rastlín sú hnojivá. Existuje viacero rôznych druhov, ktoré sa líšia svojím chemickým zložením. Zakúpiť si môžete napríklad hnojivo špeciálne určené na zeleninu alebo ruže a kvitnúce rastliny. Pokiaľ neviete, aký druh bude najlepší pre vás, určite nespravíte chybu, keď sa rozhodnete pre univerzálne hnojivo.

Skleníky a pareniská

Na Slovensku je pomerne premenlivé počasie, hlavne v severnejších oblastiach. Práve preto je potrebné niektoré citlivejšie rastliny chrániť pred poveternostnými vplyvmi. V tomto smere stoja za pozornosť praktické skleníky, ktoré sa postarajú o vytvorenie ideálnych podmienok na rast. Vaše plodiny tak budú oveľa silnejšie a zdravšie. Moderné pareniská so stenami z kvalitnej fólie sú cenovo dostupné a jednoducho ich umiestnite aj na váš pozemok.

Záhradné kompostéry

Záhradný kompostér vám pomôže spraviť na vašej záhrade poriadok a zároveň prispeje k rýchlejšej premene rastlinného odpadu na kvalitnú pôdu. Moderné kompostéry sú dostupné v rôznych veľkostiach a zaujmú vás svojím štýlovým dizajnom.

Čerpadlá a zavlažovanie

Hlavne počas leta si záhrada vyžaduje pravidelné zavlažovanie. V tomto smere sa nezaobídete bez kvalitného čerpadla a súvisiacich doplnkov – hadíc, adaptérov či nádob na polievanie. Praktickým pomocníkom sú tiež moderné postrekovače a zavlažovače, ktoré vám ušetria veľa času a námahy.

Sudy a záhradné náradie

Sudy sa zídu v každej záhrade – či už na zbieranie plodín, odnášanie odpadu do kompostu alebo zachytávanie vody. Špeciálnou kategóriou sú sudy na kvas.

V našej ponuke nájdete tiež široký výber záhradného náradia vysokej kvality a trávnikové lemy, ktoré vám pomôžu usmerniť rast trávnika a oddelia ho od záhonov.